זכויות יוצרים

זכות יוצרים היא זכות בקניין רוחני אשר בניגוד לזכויות הקניין הרוחני התעשייתי אינה דורשת רישום. זכות זו נועדה להגן על יוצר או בעלים של יצירה מפני העתקתה או עשיית שימוש בה ללא רשות על ידי אחרים.

בחוק זכות יוצרים, תשס"ח – 2007, מפורטות הדרישות אשר בהתקיימן תחול ההגנה: על היצירה להיות אחת מסוג היצירות המנויות בחוק, דהיינו, עליה להיות יצירה ספרותית, אמנותית, דרמטית או מוסיקלית. בנוסף, קיימים סוגי יצירות נוספים אשר יזכו להגנה זו, כגון יצירה אדריכלית, יצירת פיסול, יצירת צילום ויצירה קולנועית. כמו כן, על היצירה להיות מקורית ומקובעת באופן פיזי.

כאשר מדובר בזכות יוצרים ביצירה, ניתן להפרידה לשני חלקים. החלק האחד מתייחס לזכויות הכלכליות המונחות בבסיסה של היצירה, דהיינו, האפשרות להעביר את הבעלות בה ואף לסחור בה, ואילו החלק השני מתייחס לזכות המוסרית אשר אינה ניתנת להעברה. במסגרת הזכות המוסרית קיימת ליוצר הזכות לדרוש כי שמו ייקרא על יצירתו (מתן קרדיט) וכן כי לא יוטל פגם או סילוף ביצירתו, וזאת אף אם הזכות הכלכלית אינה בידיו.

זכות יוצרים ביצירה הינה למשך כל חייו של היוצר ועד 70 שנה לאחר מותו, ובמקרה של יצירה משותפת, 70 שנה לאחר מותו של היוצר האחרון.

על פי החוק, במקרה של הפרת זכות יוצרים ביצירה, ניתן לתבוע פיצויים בלא הוכחת נזק בסכום של עד ₪100,000 בשל כל הפרה.

לתיאום פגישת ייעוץ אנא צרו קשר באמצעות דואר אלקטרוני orit@lissak-adv.com,
או חייגו- 054-4268326.